22.11.16

Αν φτιάξεις βάσεις για τα δαχτυλίδια σου (DIY)

Γειά σας!!!
Το τελευταίο DIY που κάναμε ήταν με πηλό. Αυτόν τον πηλό που στεγνώνει έτσι απλά με τον αέρα. Το φτιάχνεις, το αφήνεις, στεγνώνει, το χρωματίζεις, έγινε!
Τα σχέδια δεν μας βγήκαν όλα ωραία, ωστόσο τρελαθήκαμε στα γέλια με τα χάλια μας. Κυρίως γιατί, εκ των υστέρων, ανακαλύψαμε ότι χρειάζεται να έχεις δίπλα σου ένα μπολάκι με νερό να βρέχεις τα χέρια σου ή ένα σφουγγαράκι για να κάνεις λεία την τελική επιφάνεια. Βλέπεις, αυτό από την στιγμή που βγαίνει από την συσκευασία προφανώς αρχίζει και στεγνώνει, οπότε θέλει να το φρεσκάρεις με λίγο νεράκι. Έτσι βγάζαμε κάτι ζαρωμένα πράγματα, που όσο τα δουλεύαμε' τόσο ζαρώνανε και...ρίξαμε πολύ γέλιο! Με τα πολλά καταφέραμε αυτα εδώ που θα δείτε! Σκοπός ήταν να φτιάξουμε διάφορες βάσεις για τα δαχτυλίδια μας.
Ο χρωματισμός μετά τα αλλάζει απόλυτα! Μην απογοητευτείτε. Επιλέξτε τα χρώματα που θα δώσουν στις δημιουργίες σας το ύφος και το στυλ που θέλετε και θα ενθουσιαστείτε. Υπόσχεση!
Χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε πλάστη ή κάτι σαν πλάστη για να ανοίξετε τον πηλό σαν φύλλο και κόψτε με κοπίδι (ή μαχαίρι ή ψαλίδι) σε ότι σχήμα θέλετε. Με κάποια μπολ που έχετε ήδη μπορείτε να δώσετε αντίστοιχη μορφή στο δικό σας μπολ. Μπορείτε να κάνετε τρυπούλες με ένα ξυλάκι ή ανάγλυφα σχέδια με μια οδοντογλυφίδα.

Λεπτομέρειες για τα υλικά στο βιντεάκι μας στο youtube.😉
Για 'κοψίματα' στα χρώματα χρησιμοποιήστε σελοτέιπ. Μόλις στεγνώνει αφαιρέστε και συνεχίστε με το βάψιμο.
Κόψτε σχέδια και μετά πατήστε στα σημεία (ενισχύστε με μια σταγόνα νερό) που θέλετε να ενωθούν και αφήστε τα να στεγνώσουν. Ένα κομμάτι που μας έφυγε του βάλαμε κόλλα, αφού στέγνωσε και έμεινε.

Χρησιμοποιήστε φόρμες που έχετε στην κουζίνα για κουλουράκια, για να κάνετε σχέδια.
Αυτό εδώ με τα 'δάχτυλα' προκάλεσε το περισσότερο γέλιο. Δεν μπορώ να πω παραπάνω.
Ο κάκτος χωρίς χρώμα...πόσο αστείος ήταν!

Το μυστικό; Αφεθείτε σαν παιδιά, γυρίστε στην εποχή της πλαστελίνης, εκεί που η φαντασία είναι ελεύθερη και καλή διασκέδαση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: