23.10.13

Αν θέλεις σπιτική μερέντα


Η μερέντα λοιπόν.... αυτή η λιχουδιά που αρέσει σε όλους ( δεν βλέπω να σηκώνει κανένας το χέρι του ότι δεν του αρέσει! ).  Αν και δεν είμαι από αυτούς που την τρώνε με το κουτάλι και για να είμαστε και τελείως ειλικρινείς δεν την τρώω καθόλου γιατί δεν περιέχει ούτε ένα συστατικό που να το τρως χωρίς να σκέφτεσαι ότι είναι κάτι ανθυγιεινό.
Σε μια κουβέντα όμως που είχα με τη Μ. και μου έλεγε πώς τρελαίνονται οικογενειακώς για την κουταλάτη μερέντα έψαξα... Οι πρώτες συνταγές που βρήκα με απογοήτευσαν ( με ζαχαρούχο γάλα, βούτυρο κ.λπ.).  Οπότε έψαξα περισσότερο...και βρήκα την παρακάτω συνταγή:



Υλικά

- 300 γρ. φουντούκια ψημένα ( αν θέλετε παίρνετε και ωμά και κάνετε εσείς τη διαδικασία )
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
- 2 κουταλάκια του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη καρύδας ( περίπου 80 γρ. ζύγισα )
- 1,5 κουταλιά της σούπας κακάο σκόνη
- μια μυτούλα αλάτι




Οδηγίες


  • Αλέθετε τα φουντούκια, ίσως χρειαστεί να κάνετε διάφορα κόλπα.  Όπως να κουνήσετε το multi, να τα βάλετε λίγα λίγα και τα σχετικά.  Μου πήρε σίγουρα 10 λεπτά.

    Πραγματικά η μόνη φασαρία που έχει είναι ότι το κλασσικό multi που είχα εγώ, δυσκολευόταν κάπως αλλά με υπομονή έγινε.  Ίσως με ένα λίγο πιο δυνατό μηχάνημα λιώσουν τελείως τα φουντούκια. Η γεύση πάντως δεν αλλάζει. 
  • Προσθέτετε μετά όλα τα υλικά σιγά σιγά.
  • Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο παραπάνω λάδι ή ζάχαρη για να γίνει πιο υγρό, αλλά μην σας φοβίζει γιατί η γεύση τους δεν είναι έντονη.
  • Βάλτε την υγιεινή μερέντα σας σε βαζάκια γυάλινα και κρατήστε την στο ψυγείο.


Μπορεί να είναι γλυκό, μπορεί να είναι μερέντα αλλά περιέχει ίνες, πρωτεϊνες, δεν περιέχει γλουτένη και ...είναι λιχουδιά.
[if]

Δεν υπάρχουν σχόλια: