13.4.13

Αν-ακυκλώνοντας τον χρόνο (DIY)



Ήθελα να κάνω δώρο ένα ημερολόγιο σε κάποιον αγαπημένο, που ξέρω πως τους καλοκαιρινούς μήνες θα το χρειαστεί περισσότερο απ'τον καθένα. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο απ'την στιγμή που αποφάσισα ποιό θα'ναι το δώρο, άρχισα να μαζεύω χάρτινες συσκευασίες.

Έχουμε ξαναμιλήσει εδώ για ημερολόγια, αλλά αυτό εδώ είναι μια διαφορετική περίπτωση.


Αυτά που χρειάζονται είναι ταινίες με διάφορα χρώματα (δυστυχώς στο νησί δεν βρήκα σελοτέιπ με σχέδια που θα προτιμούσα), ψαλίδι, χάρακα, μολύβι, γόμμα και κόλλα (στικ και υγρή).
Υπολόγισα την διάσταση που θέλω να έχει. Το τετράγωνο πάντα το προτιμώ. Υπολόγισα σελίδες και άρχισα να ενώνω στο κέντρο με ταινία. Μην την λυπηθείς την ταινία, το θες γερό. Έβαλα τα μαύρα κλιπς για να σταθεροποιήσω την συγκόλληση και τελικώς αποφάσισα να τα αφήσω εκεί (για διάφορες χρήσεις).



Το εξώφυλλο το άφησα στην διάθεση του ιδιοκτήτη, γιατί πέρα του ότι προτιμά τα απλά πράγματα κάνει και πολύ ωραία σκιτσάκια. Ανυπομονώ να δω ένα μάυρο μαρκαδοράκι πάνω στην κενή χαρτοσακούλα!



Τα μέρη των τεσσάρων μηνών που έχω βάλει σ'αυτό το εποχιακό ημερολόγιο ήταν μια έμπνευση από την πινακίδα με τα νούμερα που βλέπουμε στον οφθαλμίατρο. Έτσι τα γράμματα των ημερών που σταδιακά γίνονται νούμερα του μήνα ταυτόχρονα μικραίνουν και καταλήγουν σε κουκίδες, όπου εξυπηρετούν σαν γραμμές για σημειώσεις.


Αφιέρωσα επίσης κάποιες επιπλέον ώρες στον υπολογιστή ψάχνοντας παροιμίες που αφορούν κυρίως την φύση, τις εποχές και τον αγρό που εδώ μας αφορά άμεσα. Έπαιξα με γραμματοσειρές και χρώματα και σχήματα και εκτύπωσα. Έκοψα μία μία τις φράσεις, αποφάσισα τις θέσεις και...κόλλα!



Κάποιες σελίδες προσπάθησα να τις αφήσω κενές για επιπλέον σημειώσεις και σκιτσάκια.







Σε κάποια σημεία άφησα ακόμη και τα αυτοκόλλητα του είδους που φιλοξενούσε η σακούλα. Νομίζω ότι είναι και το μόνο σημείο όπου μπορείς να καταλάβεις σε ποιά χρονιά αναφέρεται το ημερολόγιο (ένας χρόνος διαφορά, μην το κάνουμε θέμα τώρα..).



Για να το διασκεδάσετε μην αναζητάτε την τελειότητα. Όσο πιο ελεύθερο, τόσο καλύτερα. Απλά διασκεδάστε το και προσοχή με την κόλλα.
Θα χαρώ να δω και δικά σας ημερολόγια ή τετράδια ή -γιατί όχι- ένα φωτογραφικό άλμπουμ (ο επόμενος στόχος!!!).[an]

*Συμβουλή: Καλό είναι να έχετε χαρτοπετσέτες δίπλα σας και ότι κόλλα σας βγει στην επιφάνεια την σκουπίζετε απαλά -κρατώντας το χαρτάκι- ξανά και ξανά εως ότου φύγει και το τελευταίο μπιλάκι κόλλας.*

Δεν υπάρχουν σχόλια: